Luksuz kojem se možete prepustiti

LoiudiceD je nastao iz ideje svog osnivača Vita Loiudicea, koji je počeo raditi u sektoru tapaciranog namještaja 1982. godine.

Na prelazu iz 80-ih u 90-e LoiudiceD prelazi granice zanatske dimenzije i počinje dizajnirati i kreirati dnevne sobe na industrijskom nivou. Sredinom 1990-ih, kompanija je proširila svoju prodaju širom zemlje i počela da se projektuje prema Evropi , tržištu koje karakteriše potražnja za visokokvalitetnim tapaciranim nameštajem.

U narednim godinama došlo je do daljnjih napora reorganizacije i tehnološke inovacije koncentrisane prije svega u posljednje tri godine što je omogućilo kompaniji da se potvrdi kao visoko konkurentna na međunarodnom nivou, a da nikada nije iznevjerila zanatsku matricu proizvodnje i snažnu vezu s Altamurom i njenim ljudima.

“Osnovna ideja naših kolekcija oduvijek je bila sposobnost da zadržimo snažan identitet koji se može prilagoditi različitim potrebama i prilagoditi posebnim zahtjevima”

Vito Loiudice

Svi LoiudiceD proizvodi izrađeni su od visokokvalitetnih materijala i podvrgnuti proizvodnim testovima s ciljem potvrđivanja njihove pouzdanosti i trajanja.

Tkanine, savršeno u skladu sa domaćim ekološkim programima, omogućavaju vam da se s izuzetnom lakoćom krećete od klasične elegancije do futurističke modernosti i daju se beskrajnim konstrukcijskim rješenjima, čak i u kombinaciji s kožom .