1. Kako se održavaju presvlake od štofa, umjetne kože, prave kože?

Namještaj se ne izlaže direktnom suncu, grejnim tijelima, ali ni velikim hladnoćama ili vlazi.
Mebl štof, umjetna koža i prirodna koža se ne smiju kvasiti i natapati vodom niti agresivnim deterdžentima.
Ukoliko dođe do onečišćenja masnoćom, fleku ćete očistiti blagim tečnim sapunom i to od rubova fleke ka njenom centralnom dijelu, a zatim posušiti suhom pamučnom krpom.
Ostale mrlje se čiste vlažnom pamučnom krpom bez deterdženta, a zatim posuše suhom krpom.

2. Moramo li kupiti cijelu garnituru ili samo ono što nam je potrebno?

Kada kupujete namještaj u našem maloprodajnom salonu ili kod naših distributera, uvijek možete naručiti one proizvode koje želite, a prema ponuđenoj štof karti možete izabrati materijal i dezen.

3. Da li uvažavate reklamacije ukoliko do njih dođe?

Proizvodnja tapaciranog namještaja je zbir različitih operacija i sve su proizvod ljudskih ruku. Uz svaki naš proizvod priložen je garantni list. Kao predmet reklamacije se najčešće pojavljuju konkretni kvarovi i mehanička oštećenja i oni su obuhvaćeni garancijom.
Međutim, vremenom će se kožna sofa djelomično istegnuti u sjedećem dijelu iako je od postojanog prirodnog materijala, a meblštofovi će mijenjati kvalitet svog površinskog dijela tako što će gubiti elastičnost. To su neke od normalnih pojava tokom godina korištenja.

4. Šta je, u tehničkom smislu, najbitnije kad biramo novi namještaj?

Odabir ima nekoliko uslova: pravilno određene dimenzije u odnosu na prostoriju, namjena prema potrebama (dnevna ili kombinovana) i naravno estetika.