Kada namještaju sobu za klince, roditelji se uglavnom usredsrede na modularni program koji nudi najbolju iskoristivost malih prostora. To su uglavnom setovi koji se sastoje od kreveta 90-ke, sa radnim stolom manjih dimenzija, poličarom koji se nadovezuje na ormar i tome slično.

Ovakav komplet imate u par živopisnih dekora. Prednost koju Vam nudi svaki proizvođač ovih programa je da možete da birate količinu elemenata iz svake kolekcije.

Dakle, nije nužno namjestiti kompletnu sobu jednim ovakvim kompletom, do kraja. Svaka soba zahtjeva poseban vid sagledavanja prostora, kao što je i svakom djetetu potreban drugačiji tretman.

Ovakav jedan klub sto poslužiće Vašem dječaku ili djevojčici do 5-6-e godine kada vole da rade za stolom u društvu. Na ovaj način formirate njihov mali dnevni boravak.

Naše tržište nudi solidan izbor ovih trosjeda sa lako sklopivim mehanizmima koji imaju i boks za odlaganje. S ovim komadom umjesto klasičnog kreveta iz programa dječijih soba ćete učiniti značajnu promjenu u konceptualnom smislu korištenja prostora u sobi Vašeg djeteta. Iza ležaja ostavite slobodan zid za fototapetu, koju možete vremenom zamijeniti drugom tapetom sa novom tematikom, prema njegovom uzrastu i izboru.

Izbjegavajte strogo dječije namjenske sobe i minijaturne komade, sobe na principu mostova i tome slično, ako ne planirate uskoro da kupujete novi namještaj koji odgovara novim potrebama. Skicirajte sobu u tlocrtu i pokušajte napraviti najbolju moguću organizaciju nezavisno od namještaja koji imate u ponudi. Zatim pokušajte kupovinom najpribližnije realizovati ideju, ne ograničavajući se elementima iz jedne kolekcije!

Ako želimo dugoročnije riješenje jer djeca brzo prevazilaze trenutne hirove i ‘’preko noći’’ postaju tinejdžeri, onda trebamo razmisliti i o namještanju sobe na fleksibilan način.

PREPORUKA: Trosjed MIAMI dim. 200x89cm/ležaj 200x145cm