Trake od vune, našivne svilene vrpce, ukrasni obrub od visećih niti, macrame dodaci, smjenjivali su se kroz istoriju i stilove kao detalji na tapaciranom namještaju. Svi ovi elemeni su sa odjeće spontano preneseni na draperiju i namještaj.

Paspuliranje je krajem 17-og vijeka počelo da se primjenjuje i na tapaciranom namještaju, a do tada se koristilo samo na odjeći. Funkcija svih ovih dodataka bila je prvenstveno prikrivanje šavova, da bi poprimila i funkciju dekorativnog detalja.

Ugaona garnitura LISA

Industrijska revolucija novim proizvodnim procesima, mijenja pristup svim životnim aspektima. Mijenja se i pristup dizajnu. Tako danas možemo vidjeti kako se, nekada prikrivani, šavovi ističu kao detalj kroz dekorativne mašinske štepove.

Ovo je postao omiljeni detalj na proizvodima od kože, tvida i na tkaninama grublje teksture, bilo da su u pitanju odjevni predmeti, enterijeri automobila ili tapacirani namještaj. Ukrasni štep će odlično akcentovati komad tapaciranog namještaja, naročito ako ga izaberete u kontrastnoj boji konca od odabranog štofa garniture.

A Ugaona garnitura ARGO

Za one koji se odlučuju za kožu ugaona garnitura sa dekorativnim štepom je dobitna kombinacija. Štep kožnoj garnituri daje još bogatiji a uz to i topliji vizuelni izražaj. Budite u trendu zajedno sa Vašim životnim prostorom!